Ingridientai
*10 vnt. kalmarų
*200g džiovintų ausiagrybių
*1 a.š. cukraus
*50g sviesto
*4 skiltelės česnako
*450g kiaulienos faršo
*druska ir pipirai
*1 čili pipiras
*3 pomidorai
*60g svogūnų laiškų
*1 v.š. sojų padažo
Gaminimas
Kalmarus nuvalome.
Dubenyje užmerkiame grybus pagal nurodymus ant pakuotės.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais sviesto ir sudedame pusę susmulkintų svogūnų laiškų, 1 skiltelę česnako, čili pipirą, cukrų, smulkintus grybus ir viską pakepame apie 4 minutes. Apkeptus ingredientus rankomis suminkome kartu su mėsos faršu, trupučiu druskos ir juo įdarome kalmarų pilvus. Įdarytiems kalmarams mediniais smeigtukais užsmaigstome galus.
Į tą pačią keptuvę dedame likusį sviestą, su svogūnų laiškais ir 3 skiltelėmis smulkinto česnako. Po minutės sudedame įdarytus kalmarus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies po 8 minutes (arba ant silpnos ugnies apie 15 minučių), kol švelniai apskrus. Apkeptus kalmarus išimame ir padedame atskirai. Į keptuvę sudedame pjaustytus pomidorus, pabarstome druska ir pipirais ir troškiname kol pomidorai visai suminkštėja. Suminkštėjus pomidorams supilame sojų padažą, dar minutę troškiname ir tada nuimame nuo ugnies.
Faršu įdarytus kalmarus patiekiame šiltus užpiltus troškintų pomidorų padažu ir su mėgiamomis šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą