Ingridientai
- 200g lašišos filė
- 1 arb. š. čili pipirų
- 1/2 arb. š. juodųjų pipirų
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 1/4 arb. š. ciberžolės miltelių
- Druskos
- 3 arb. š. laimo sulčių
- 3 valg. š. aliejaus
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
- Dubenėlyje sumaišykite visus ingridientus marinatui. Jei mišinys nėra pakankamai skystas galite dar įspausti šiek tiek laimo sulčių ar įpilti vandens.
- Nuplaukite ir po to nusausinkite lašišą.
- Atkirpkite aliuminio folijos gabalą, kad galėtumėte pilnai į ją suvynioti lašišą.
- Dėkite foliją į kepimo skardą ir uždėkite lašišos filė.
- Pirštais arba šluotele gerai ištepkite žuvį marinatu.
- Jei marinatas atrodo per sausas, galite dar šiek tiek viską apšlakstyti aliejumi.
- Gražiai foliją apvyniokite aplink žuvį arba tiesiog atkirpkite dar vieną lakštą ir uždenkite.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių.
- Patiekite su salotomis, keptomis daržovėmis ar bulvių koše.
Parašykite komentarą