Ingridientai
- 400g karpio filė
- 2 česnako skiltelės
- 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių
- 60g sviesto
- 2 svogūnai
- 2 morkos
- 200g šaldytų žirnelių
- 1 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad įsigertų prieskoniai.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
Morkas nulupame ir sutarkuojame (geriausia stambesne tarka).
Įkaitiname keptuvę su 40g sviesto ir sudedame svogūnus bei morkas, kuriuos kepame ant nedidelės ugnies apie 7-10 minučių. Į keptuvę su daržovėmis sudedame žirnelius ir dar keletą minučių kepame.
Tuo pačiu metu, kol kepame daržoves, galime paruošti ir žuvį. Į keptuvę dedame 20g sviesto ir pilame šaukštą aliejaus. Įkaitus riebalams sudedame žuvies filė, kurią kepame po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies (kepimo laikas priklauso ir nuo filė storumo, savo nuožiūra pridedame po kelias minutes).
Patiekdami į lėkštę dedame keptų daržovių, ant viršaus karpio kepsnį ir papuošiame šakele žalumynų.
Skanaus!
Parašykite komentarą