Ingridientai
*500g menkės filė
*3 v.š. miltų
*4 v.š. sviesto
*2 v.š. citrinos sulčių
*2 v.š. kaparėlių
*100g grietinėlės
*druska ir pipirai
*1 kiaušinio trynys
Gaminimas
Kiaušinio trynį suplakame.
Kaparėlius susmulkiname.
Menkės filė nuvalome ir pabarstome druska bei pipirais, apvoliojame miltuose ir aptepame plaktu kiaušinio tryniu.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame žuvies filė, kurią kepame po 3 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Iškepus žuviai sumažiname ugnį ir į keptuvę sudedame grietinėlę, citrinos sultis, kaparėlius ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 5 minutes. Beriame truputį druskos ir pipirų, atsargiai pamaišome (kad nesuardytume žuvies filė) ir sudedame į lėkštę.
Keptą menkę su kaparėliais ir grietinėle patiekiame šiltą su ryžių garnyru.
Parašykite komentarą