
Ingridientai
- 700g plekšnės filė
- 2 v.š. aliejaus
- 3 v.š. svogūnų laiškų
- 50ml sauso balto vyno
- 4 v.š. sviesto
- 100ml grietinėlės
- 0,5 v.š. miltų
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 30g šviežių čiobrelių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Nusausintą žuvies filė pabarstome druska ir pipirais.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame žuvį, kurią kepame kol švelniai paruduoja.
Iškeptą žuvį dedame į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir pakepame juos minutę. Po minutės supilame vyną ir porą šaukštų citrinos sulčių, sudedame čiobrelius, sviestą, beriame truputį druskos ir ant silpnos ugnies pakaitiname minutę. Po minutės beriame miltus, juos kepiname apie pusę minutės ir užpilame grietinėle. Padažą ant silpnos ugnies kaitiname apie 2-3 minutes visą laiką maišydami.
Paruoštą padažą pilame ant iškeptos žuvies ir patiekiame.
Keptą plekšnę su prieskonio sviesto padažu patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis ar ryžiais.
Parašykite komentarą