• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepta plekšnė su prieskoniniu sviesto padažu

2011-01-06 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 700g plekšnės filė
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. svogūnų laiškų
  • 50ml sauso balto vyno
  • 4 v.š. sviesto
  • 100ml grietinėlės
  • 0,5 v.š. miltų
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 30g šviežių čiobrelių
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Nusausintą žuvies filė pabarstome druska ir pipirais.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame žuvį, kurią kepame kol švelniai paruduoja.
Iškeptą žuvį dedame į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir pakepame juos minutę. Po minutės supilame vyną ir porą šaukštų citrinos sulčių, sudedame čiobrelius, sviestą, beriame truputį druskos ir ant silpnos ugnies pakaitiname minutę. Po minutės beriame miltus, juos kepiname apie pusę minutės ir užpilame grietinėle. Padažą ant silpnos ugnies kaitiname apie 2-3 minutes visą laiką maišydami.
Paruoštą padažą pilame ant iškeptos žuvies ir patiekiame.
Keptą plekšnę su prieskonio sviesto padažu patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis ar ryžiais.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai Tagged With: aliejus, baltas vynas, čiobrelis, citrina, plekšnė, sviestas, svogūnų laiškai, žuvis

 

Panašūs receptai

Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai
Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu
Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu
Salotos su silke ir saldžiąja bulve
Salotos su silke ir saldžiąja bulve

Previous Post: « Briuselio kopūstų ir virtų bulvių blyneliai
Sekantis įrašas: Kepta sluoksniuotos tešlos užkanda – pica »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt