
Ingridientai
- 2 sūdytos silkės su galvomis
- 100g džiūvėsių
- 1 kiaušinis
- 0,5 a.š. džiovintų krapų
- 0,25 a.š. cukraus
- pipirai
- aliejus
Gaminimas
Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų.
Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar valandai į stiprų arbatos nuovirą (žalios arbatos).
Kiaušinį išplakame su džiovintais džiūvėsiais, cukrumi bei pipirais.
Įkaitiname keptuvėje aliejų.
Silkės filė pamerkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsiuose. Dedame į keptuvę ir kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Keptą silkę patiekiame šiltą su padažu žuviai bei bulvių garnyru.
Parašykite komentarą