Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Citrinų – 1vnt.
- Česnako skiltelių – 5vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Karpio – 1000g
Gaminimas
- Karpį nuvalome ir nuplauname.
- Dubenėlyje sutriname sviestą su smulkintu česnaku bei raudonėliu ir pipirais.
- Karpį įtriname druska ir citrinų sultimis bei paliekame 15 minučių šaldytuve.
- Karpio šonus truputį įpjauname peiliu, kad prieskoniai galėtų įsigerti kuo giliau.
- Po 15 minučių visą karpį (išorę ir vidų) ištriname prieskoniniu sviestu ir dedame į kepimo folija ar maišelį.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir dedame kepti žuvį. Kepame apie 25 minutes, po to atidengiame foliją ir dar 10 minučių leidžiame apskrusti.
- Patiekiame karštą su ryžiais.
Parašykite komentarą