Ingridientai
*1,5kg lynas
*30g petražolių
*5 skiltelės česnako
*2 a.š. čiobrelių
*citrina
*2 v.š. majonezo
*druska ir pipirai
Gaminimas
Lyną nuvalome. Kadangi lyno žvyneliai labai maži, tai pakanka nušveisti rupia druska, kad neliktų slidumo.
Nuo nugaros link pilvo aštriu peiliu negiliai įpjauname (apie 5mm), kad geriau isigertų prieskoniai.
Petražoles bei česnakus sukapojame.
Lyną pabarstome druska, pipirais, čiobreliais, apšlakstome citrinos sultimis, ir įtriname petražolėmis bei česnakais. Paliekame žuvį marinuotis bent valandai.
Po valandos žuvį aptepame majonezu ir dedame į kepimo indą (uždengiame folija arba dedame į kepimo rankovę).
Orkaitę įkaitiname iki 200 laispnių ir dedame žuvį, kurią kepame 20 minučių. Po 20 minučių nuimame foliją (rankovę perplėšiame), kad apskrustų odelė.
Lyną patiekiame su ryžiais.
Parašykite komentarą