
Ingridientai
*1kg šukučių
*200ml sauso balto vyno
*1 svogūnas
*3 v.š. miltų
*6 v.š. sviesto
*druska
*100g džiūvėsių
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Į kepimo indą sudedame šukutes, užpilame vynu ir pabarstome druska. Dedame į orkaitę ir kepame kol vynas pradeda kunkuliuoti. Užvirus vynui šukutes kepame dar 4 minutes (ne ilgiau). Iškeptas šukutes išimame, o skystį supilame į atskirą dubenį.
Įkaitiname keptuvę su 3 šaukštais sviesto ir jame 3 minutes kepame smulkintą svogūną. Po 3 minučių į keptuvę suberiame miltus, išmaišome ir kepame keletą sekundžių. Miltams pradėjus tirštėti, į keptuvę pilame vyno padažą, kuriame kepė šukutės. Gerai išmaišome ir po minutės nuimame nuo ugnies.
Šukutes sudedame į kepimo indą ir užpilame paruoštu padažu. Tolygiai užbarstome džiūvėsius ant šukučių. Gabaliukais išdėliojame likusį sviestą ant džiūvėsių ir paruoštas šukutes su padažu dedame į orkaitę, kur kepame 15 minučių 210 laipsnių temperatūroje.
Keptas šukutes patiekiame šiltas.
Parašykite komentarą