• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Krevečių ir špinatų risoto

2010-12-17 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 200g arborio ryžių
  • 200g špinatų
  • 400g virtų krevečių
  • 100g parmezano sūrio
  • 500ml sultinio
  • 150ml balto vyno
  • 100g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 v.š. sviesto
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Gilioje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną, grybus ir česnaką, kuriuos kepame apie 3 minutes. Po 3 minučių į keptuvę suberiame nevirtus ryžius, apkepame porą minučių ir ant viršaus užpilame 200ml šilto sultinio. Verdame ryžius ant vidutinės ugnies maišydami. Kai nelieka sultinio pilame dar 200ml ir vėl verdame kol nelieka skysčio. Tada pilame baltą vyną, nugariname tik pusę skysčio ir tada sudedame krevetes, tarkuotą sūrį ir špinatus, beriame truputį druskos ir pipirų. Verdame maždaug 4-5 minutes.
Nuimame krevečių ir špinatų risoto nuo ugnies ir patiekiame.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai Tagged With: baltas vynas, česnakas, krevetės, parmezano sūris, ryžiai, špinatai, sultinys, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai
Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu
Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu
Salotos su silke ir saldžiąja bulve
Salotos su silke ir saldžiąja bulve

Previous Post: « Rigatoni makaronai su cukinija ir pomidorais
Sekantis įrašas: Pievagrybių blyneliai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt