Ingridientai
- 200g arborio ryžių
- 200g špinatų
- 400g virtų krevečių
- 100g parmezano sūrio
- 500ml sultinio
- 150ml balto vyno
- 100g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 1 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Gilioje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną, grybus ir česnaką, kuriuos kepame apie 3 minutes. Po 3 minučių į keptuvę suberiame nevirtus ryžius, apkepame porą minučių ir ant viršaus užpilame 200ml šilto sultinio. Verdame ryžius ant vidutinės ugnies maišydami. Kai nelieka sultinio pilame dar 200ml ir vėl verdame kol nelieka skysčio. Tada pilame baltą vyną, nugariname tik pusę skysčio ir tada sudedame krevetes, tarkuotą sūrį ir špinatus, beriame truputį druskos ir pipirų. Verdame maždaug 4-5 minutes.
Nuimame krevečių ir špinatų risoto nuo ugnies ir patiekiame.
Parašykite komentarą