
Ingridientai
- Citrinžolių – 1 šaukštas
- Imbieo – 25g
- Krevečių – 350g
- Kokosų pieno – 200ml
- Juodųjų pipirų (maltų) – 0.5 arbatinio šaukštelio
- Svogūnų – 3vnt
- Kalendros – 2 šaukštai
- Druskos – 0.5 arbatinio šaukštelio
- česnakų – 3vnt
- čili pipirų – 1vnt
- Žuvies padažo – 1 šaukštas
- Laimų – 6vnt
Gaminimas
- Nuo visų laimų nutarkuojame žievelę.
- Blenderyje susmulkiname svogūnus, česnakus, čili pipirus, imbierą, laimo žievelę, citrinžolę, kalendrą, žuvies padažą ir pusės laimo sulčių. Smulkiname iki vientisos masės.
- Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudedame susmulkintą masę. Pakepame apie 1-2 minutes.
- Sudedame krevetes ir pakepame dar apie 2-3 minutes.
- Sumažiname ugnį ir supilame kokosų pieną. Dar šiek tiek patroškiname.
- Pagardiname druska, pipirais ir įspaudžiame likusio pusės laimo sultis.
- Patiekiame su ryžiais.
- Skanaus!
[…] mėgstate krevetes, tuomet būtinai paragaukite krevečių karį arba gaivias salotas su […]