Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 25g
- Česnakų – 10g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Paprikos miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Pomidorų – 120g
- Petražolių – 20g
- Feta sūrio – 200g
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Ouzo – 1 arbatinis šauktštelis
- Krevečių – 200g
Gaminimas
- Įkaitintoje keptuvėje aliejuje apkepame smulkintą svogūną.
- Sudedame smulkintą česnaką bei papriką ir kepame maždaug 1 minutę, tada sudedame raudonėlį ir pomidorus. Jei yra Ouzo, įlašinkite kelis lašus.
- Sudedame krevetes ir po pusės minutės nuimame nuo ugnies keptuvę.
- Sudedame smulkintas petražoles.
- Viską perdedame į kepimo indą, ant viršaus sudedame feta sūrio gabaliukus ir kepame orkaitėje apie 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol padažas užvirs.
- Šiltą krevečių saganaki patiekiame su rugine ar kvietine bandele ar itališka duona.
Parašykite komentarą