Ingridientai
*5-7 vyšniniai pomidorai (ar 2-3 didesni)
**2 v.š. aliejaus
*400g krevečių (lukštentų)
*40g šviežio baziliko
*2 skiltelės česnako
*1 a.š. citrinos žievelės
*1 v.š. citrinos sulčių
*druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame smulkintą česnaką, kurį kepame 1-2 minutes.
Į keptuvę sudedame pomidorus (jei naudojame vyšninius, tai pjautus pusiau, jei didesnius, tai į keturias dalis), kuriuos kepame apie 3 minutes, kol suminkštėja, bet nepraranda formos.
Į keptuve sudedame krevetes, kurias kepame 1-2 minutes iš vienos pusės, apverčiame ir dar minutę iš kitos pusės uždengtoje keptuvėje.
Baigus kepti, sudedame baziliką, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Krevetes su pomidorais ir baziliku patiekiame šiltas su kuskusu ar makaronais.
Parašykite komentarą