Ingridientai
- Sviesto – 2 šaukštai
- Lašišos filė – 450g
- Juodųjų pipirų (maltų) – 0.1 arbatinio šaukštelio
- Citrinų – 0.5vnt
- Medaus – 2 šaukštai
- Druskos – 0.3 arbatinio šaukštelio
- česnakų – 4vnt
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių.
- Patogiausia būtų naudoti orkaitei tinkamą keptuvę, bet jei neturite tiks ir įprasta. Ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir pakepiname apie 3 minutes, kol pradės kilti dūmai ir sviestas įgaus šiek tiek rudumo.
- Dedame medų sumaišome.
- Sudedame smulkintą česnaką ir pakepiname apie 1 minutę.
- Įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Išmaišome ir sudedame lašišos gabaliukus (odele į apačią). Kepame apie 3-4 minutes šaukštu vis apipildami lašišos viršų. Pagardiname druska bei pipirais.
- Perdedame viską į kepimo skardą arba dedame tą pačią keptuvę į orkaitę ir dar pakepame apie 2 minutes, kad apskrustų viršus.
- Skanaus!
Janina
O kas tie tbps?
Kulinarė
Valgomasis šaukštas 🙂