Ingridientai
*3 v.š. aliejaus
*4 lašišos gabaliukais (kepsniai)
*1 a.š. sviesto
*200g grietinėlės
*100ml pieno
*4 a.š. krakmolo
*50ml vandens
*pusė citrinos (atskirai sultys ir tarkuota žievelė)
*1 v.š. garstyčių
*druska ir pipirai
*1 a.š. krapų
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir aliejumi ir sudedame lašišos gabaliukus, kuriuos kepame po 3 minutes iš abiejų pusių.
Dubenėlyje sumaišome vandenį ir krakmolą.
Į nedidelę keptuvę pilame pieną ir grietinėlę, užverdame, ir tada supilame vandenį su krakmolu. Po minutės supilame citrinų sultis, citrinų žievelę ir garstyčias. Beriame į padažą truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir 3-4 minutes ant labai silpnos ugnies kaitiname.
Patiekdami, į lėkštę dedame keptą lašišos kepsnį, užpilame paruoštu padažu ir pabarstome smulkintais krapais.
Šį patiekalą patiekiame su virtais ar keptais ryžiais.
Parašykite komentarą