
Ingridientai
- 2 lašišos kepsneliai
- 1 skiltelė česnako
- 3 bulvės
- 1 raudona paprika
- 50g svogūnų laiškų
- 1 citrina
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. miltų
- 100g grietinės
- 50g sviesto
- 20g krapų
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Lašišos kepsnius pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir dedame į keptuvę, įkaitintą su sviestu, ir kepame po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus kepsnius sudedame į indą, kad neatvėstų.
Bulves nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
Papriką labai smulkiai supjaustome ir sudedame kartu su bulvėmis į dubenį. Sudedame smulkintą česnaką, kiaušinį, miltus, beriame druskos ir pipirų ir gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame paruoštą tarkuotų bulvių ir paprikų masę, kurią kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Kol daržovių pagrindas kepa, dubenėlyje paruošiame grietinės padažą: smulkintus svogūno laiškus, krapus, 2 šaukštelius citrinos sulčių, druskos ir pipirų žiupsnelį sumaišome.
Į lėkštę dedame pusę kepto daržovių pagrindo, ant viršaus dedame lašišos kepsnį iš pilame šone grietinės su žalumynais.
Parašykite komentarą