
Ingridientai
- 1 kg lydekos (geriau visa lydeka)
- 4 pomidorai
- 30 g bazilikų
- 200g grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- 0,5 v.š. citrinos sulčių
- 4 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.
Grietinėlę sumaišome su miltais.
Baigiant išvirti žuviai sudedame sviestą, pilame truputį vandens, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar apie 20 minučių. Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.
Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.
Ar galima dayrti su file?
Aišku galima, tik kad verdame tada vos kokias 5-7 minutes, ir troškiname truputi trumpiau. Skanaus!