Ingridientai
- 800g lydekos filė
- 1 svogūnas
- 30g svogūnų laiškų
- 4 riekės batono
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. džiūvėsių
- 0,5 a.š. sezamo sėklų
- (200ml pieno batono mirkymui)
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Batoną pamerkiame 5-8 minutėms į vandenį (ar pieną). Batoną nusausiname.
Jei gaminame iš neparuoštos lydekos, tai tokiu atveju nuimame odą ir nuimame filė nuo pagrindinio kaulo.
Malimo mašima sumalame žuvies filė kartu su svogūnu ir išmirkytu batonu. Masę permalame dar kartą (taip neliks jokių smulkių kauliukų).
Į faršą beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį, beriame sezamo sėklas, smulkintus svogūnų laiškus, džiūvėsius ir viską išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame rankomis suformuotus lydekų kotletukus, kuriuos kepame po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Kotletus patiekiame su pikantiška bulvių koše.
erikas
labai skaniu’
Kulinare
ačiū:)