Ingridientai
*400g lašišos filė
*40g šviežių krapų
*6 v.š. druskos
*3 a.š. cukraus
Gaminimas
Lašišos filė nuplauname ir pabarstome puse druskos bei šaukšteliu cukraus.
Krapus labai smulkiai sukapojame ir užbarstome ant lašišos. Suberiame likusią druską ir dedame į uždengiamą indą. Lašišą laikome šaldytuve karts nuo karto nupildami susikaupusias sultis.
Druskos tikrai galima berti nemažai, nes lašiša pasisavins jos būtent tiek, kiek reiks.
Kitas lašišos sūdymas su česnaku.
*400g lašišos filė
*4 skiltelės česnako
*3 v.š. druskos
*1 a.š. cukraus
Lašišą paruošiame, kaip sūdymui su krapais, tik vietoje krapų dedame tarkuotą česnaką.
Sūdyta lašiša puikiai tiks salotoms, lašišos karpačio ar sumuštiniams.
arunas
labai skanu.
Ieva
Kiek laiko taip užsūdita lašiša gali stovėti šaldytuve?
viva
Labai skanu…pati skaniausia lašiša, visad tik taip ruošiu.Tik aš kelias dieneles pasūdau, o po to normelėmis ir į šaldiklį. Užsimanau, išsitraukiu nestipriai užšąla ir skanauju.