Ingridientai
- Maltų juodųjų pipirų – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 120g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Citrinos sulčių – 1 arbatinis šauktštelis
- Vištienos sultinio – 500ml
- Salierų – 100g
- Krevečių – 500g
- Lauro lapų – 2vnt.
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Pomidorų padažo – 220g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Sviesto – 1 šaukštas
- Paprikų (žaliųjų) – 120g
- Maltų baltųjų pipirų – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Kajeno pipirų – 0.2 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Didelėje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą. Supilame aliejų.
- Sudedame visas smulkintas daržoves ir pakepiname apie 5 minutes, kol daržovės šiek tiek apminkštės.
- Sudedame miltus ir viską gerai išmaišome.
- Dedame pomidorų padažą ir pilame sultinį. Viską vėl gerai sumaišome.
- Sudedame juoduosius, baltuosius bei kajeno pipirus.
- Leidžiame viskam užvirti ir paliekame uždengtu dangčiu 30 minučių ant silpnos ugnies. Būtina vis pamaišyti, kad niekas neprisviltų ir tuo pačiu patikriname ar netrūksta prieskonių.
- Galiausiai sudedame krevetes, lauro lapus ir įpilame citrinos sulčių. Paverdame dar 10 minučių ant silpnos ugnies, kad išvirtų krevetės. Nepervirkite!
- Nuimame puodą nuo ugnies ir paliekame uždengtu dangčiu dar 10 minučių, kad padažas sutirštėtų ir geriau pasiskirstytų skoniai.
- Patiekiame su mėgstamais ryžiai.
- Skanaus!
Aldona
Aciu,uz receptu knyga
Aldona
kaip isbandysiu receptus parasysiu