Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 700g
- Svogūnų laiškų – 50g
- Krapų – 1 šaukštas
- Vandens – 50ml
- Tuno savo sultyse – 350g
- Grietinės (30%) – 3 šaukštai
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
- Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Dubenyje bulves sumaišome su 2 valg. š. aliejaus, beriame truputį druskos ir pipirų.
- Kepimo indą ištepame 3 šaukštais sviesto, sudedame bulves ir dedame kepti į orkaitę. Ant stiprios ugnies kepame apie 20 minučių, kas 7-10 minučių apversdami.
- Bulvėms apskrudus uždedame ant jų grietinę, smulkintą svogūną ir laiškus, krapus, pilame vandenį ir išmaišome. Dedame atgal į orkaitę, kur kepame dar 15 minučių.
- Po 15 minučių ant bulvių sudedame nusausintą tuną ir užpilame skysčiu susidariusiu po bulvėmis. Uždėjus tuną bulves 180 laipsnių temperatūroje kepame dar 5-8 minutes.
- Bulves patiekti karštas su šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą