• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Traški menkė su pikantišku grietinėlės padažu

2011-05-03 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*800g menkės filė
*2 v.š. krakmolo
*1 v.š. džiūvėsių
*1 v.š. miltų
*4 skiltelės česnako
*1 v.š. citrinos sulčių
*200ml grietinėlės
*30g petražolių
*200ml aliejaus
*druska ir pipirai

Gaminimas

:
Menkės filė supjaustome gabaliukais ir dubenyje sumaišome su krakmolu, puse šaukšto citrinos sulčių, džiūvėsiais, druska bei pipirais ir paliekame bent 15 minučių.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame žuvies gabaliukus, kuriuos kepame po kelias minutes iš visų pusių. Iškeptą žuvį dedame ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai,
Imame kitą keptuvę ar indą, skirtą padažui gaminti, pilame šaukštą aliejaus ir sudedame smulkintus česnakus. Po minutės suberiame miltus, sudedame smulkintas petražoles. Dar po minutės supilame grietinėlę, likusias citrinų sultis, truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir porą minučių kaitiname ant vidutinės ugnies.
Iškeptą traškią menkę dedame į lėkštę ir užpilame paruoštu pikantišku grietinėlės padažu.
Patiekiame su virtų ryžių garnyru ar šviežiomis salotomis.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai Tagged With: aliejus, česnakas, citrina, džiūvėsiai, grietinėlė, krakmolas, menkė, miltai, Patiekalai receptai, petražolė, receptas, vegetariški patiekalai, žuvis

 

Panašūs receptai

Orkaitėje kepta skumbrė
Orkaitėje kepta skumbrė
Otas su daržovėmis ir grietinėlės padažu
Otas su daržovėmis ir grietinėlės padažu
Midijos kario padaže
Midijos kario padaže

Previous Post: « Faršo ir dilgynių padažas makaronams
Sekantis įrašas: Daržovėmis ir sūriu farširuotos paprikos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm

Populiariausi receptai

  • Tinginiu balandeliai Tinginių balandėliai
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt