Ingridientai
*1kg heko (gali būti ir šaldytas)
*2 morkos
*2 svogūnai
*100g grietinės
*800ml vandens
*druska ir pipirai
*1 skiltelė česnako
*druska ir pipirai
*0,5 a.š. džiovintų krapų
*2 v.š. miltų
*2 v.š. sviesto
Gaminimas
Morkas nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
Puode išlydome sviestą ir sudedame smulkintą česnaką. Po minutes dedame morkas ir svogūnus, kuriuos kepame 3 minutes. Truputį apkepus daržovėms užpilame jas vandeniu, beriame druskos ir pipirų ir ant vidutinės ugnies troškiname apie 10 minučių.
Suminkštėjus morkoms, samčiu nusemiame 100ml vandens ir jį sumaišome su grietine bei miltais.
Į puodą ant daržovių sudedame nuvalytą žuvį, beriame krapus ir uždengtame puode troškiname apie 15 minučių (apverčiant žuvį).
Po 15 minučių pilame paruoštą sultinį su grietine, beriame dar truputį druskos ir pipirų ir pamaišę troškiname 5-7 minutes.
Troškintą žuvį – heką patiekiame su virtais ryžiais.
as dar i ta sultinuka kur nuimta 100ml vandns ir sumaisyta su grietine,dadjau vegetos siek tiek ir troskini kai troskinosi pradzioj idjau lauro lapa su kvapniais pipirais o paprastus pipirus pakeiciau citrinpipiriais.galima pirstus apsilaizyti