Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Garstyčių – 2 šaukštai
- Svogūnų – 50g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pieno – 200ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Morkų – 1vnt.
- Tuno savo sultyse – 370g
- Žirnelių – 100g
- Makaronų – 350g
- Lydyto sūrio – 100g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
Gaminimas
- Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame ir nusausiname makaronus.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Keletą minučių kepame maišydami. Įberiame druskos ir pipirų, sudedame miltus ir maišydami supilame pieną. Kaitiname, kol padažas sutirštės.
- Į išvirtus makaronus sudedame nusausintą tuną, lydytą sūrį, garstyčias, žirnelius ir išmaišome. Suberiame į kepimo indą. Makaronus su tunu užpilame padažu su svogūnais ir morkomis.
- Užkepėlę kepame orkaitėje apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Patiekiant pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Vaidulka
Mums nelabai patiko sis patiekalas, kotais rugstumas jautesi 🙁
Kulinare
Hm…net neįsivaizduoju kodėl..Gal garstyčios pridėjo rūgštumo arba tunas negeras buvo..hm..Nors pati dariau šią užkepėlę, tai man skonis patiko ir jokio rūgštumo nebuvo.