Ingridientai
- 8 didelės bulvės
- 3 skardinės tuno savo sultyse
- 1 didelis svogūnas
- 30g svogūnų laiškų
- 100g tarkuoto fermentinio sūrio
- 400g “Mornay” padažo
- druska ir pipirai
Gaminimas
- Nulupame ir nuplauname bulves. Kiekvieną bulvę atskirai suvyniojame į kepimo foliją ir apie 1 valandą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Tuo metu, kol kepa bulvės, į keptuvę supilame Mornay padažą ir kaitiname ant silpnos ugnies iki virimo temperatūros. Užvirus padažui, sudedame visą tuną ir smulkintus svogūnus, dar 1 minutę pakaitiname ir nuimame nuo ugnies.
- Iškeptas bulves atsargiai atidarome , šaukštu į vidų dedame tuno su padažu ir paruoštas bulves dedame į kepimo indą. Į kepimo indą sudėtas bulves gausiai apibarstome sūriu, įberiame druskos, galima pabarstyti dar svogūnų laiškų ir dedame 15 minučių į orkaitę.
- Galima patiekti su šviežiomis daržovėmis.
Parašykite komentarą