
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Garstyčių – 0.3 šaukštai
- Svogūnų – 50g
- Bulvių – 600g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pieno – 200ml
- Citrinų – 0.5vnt.
- Morkų – 2vnt.
- Salierų – 1vnt.
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Fermentinis sūrio – 100g
- Sviesto – 1 šaukštas
- Petražolių – 3 šaukštai
- Žuvies filė – 500g
Gaminimas
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.
- Nuluptas bulves smulkiai supjaustome ir dedame į puodą virti. Verdame kol bulvės visiškai suminkštėja, jas nusausiname ir sutriname.
- Žuvį supjaustome juostelėmis ir aplaistome citrinos sultimis.
- Smulkintus svogūnus, tarkuotą morką ir pjaustytą salierą pakepiname 2-3 minutes keptuvėje kartu su 2 valg. š. aliejaus.
- Puode ar gilioje keptuvėje išlydome sviestą, supilame miltus ir pusę minutės kepame. Į miltus supilame pieną ir smulkintas petražoles, garstyčias, įberiame druskos ir pipirų. Padažą kaitiname ant silpnos ugnies iki virimo temperatūros. Užvirus padažui, sudedame tarkuotą sūrį ir gerai išmaišome.
- Į kepimo indą dedame žuvies juosteles sumaišytas su svogūnais ir morkomis. Ant žuvies pilame pieno ir sūrio padažą, o ant viršaus, kaip kepurę, dedame trintų bulvių košę.
- Kepame apie 35 minutes.
- Prieš patiekiant, pyragą 10 minučių palaikyti kambario temperatūroje.
Parašykite komentarą