Avokadas, tai amerikinės persėjos, lauramedinių šeimos augalo, vaisius. Avokadas tamsiai žalios spalvos, kriaušės formos vaisius minkštu, riebiu ir sviesto skonio vidumi.
Tai vaisius, kuriam ypač gausu lecitino, kuris reguliuja medžiagų apykaitą, aktyvina smegenų ląstelių veiklą, valo kraujagyslių sieneles, saugo kepenis nuo riebalų kaupimosi. Jame taip pat yra baltymų, angliavandenių, vitamino A ir C.
Šis vaisius dažniausiai vartojamas, gaminant salotas, padažus, užkandžius ar sriubas.
Tinka vartoti su: baziliku, agurku, česnaku, porais, pomidorais, krevetėmis, salierais, čili pipirais, citrinomis, laimais, petražolėmis, actu, cukrumi, svogūnais, rūkyta žuvimi, mangais, duona.
Parašykite komentarą