Labai nesudėtingas ir lengvai paruošiamas nekeptas maskarponės sūrio tortas. Pasiruošti jį galite vos per 20 minučių, tada palikti šaldytuve ir kai sustings, mėgautis puikiu labai šokoladiniu tortu prie kavos ar arbatos. Puikus receptas!
Šokoladiniam maskarponės tortui reikės
- 200g sausainių
- 100g sviesto
- 500g maskarponės sūrio
- 250g grietinėlės
- 110g cukraus
- 30-50ml juodos kavos (geriau kuo stipresnės)
- 200g juodojo šokolado
Gaminimas
- Pirmiausia, ištirpiname sviestą.
- Kol sviestas tirpsta, susmulkiname sausainius.
- Pilame sviestą į smulkintus sausainius ir viską tolygiai išmaišome.
- Dedame sausainius į kepimo skardą, tolygiai paskirstome ir gerai prispaudžiame prie dugno.
- Šokoladą susmulkiname ir užpilame karšta kava, kad ištirptų. Jei reikia, truputį pakaitiname virš garų, kad šokoladas pilnai ištirptų. Tolygiai išmaišome.
- Plakame grietinėlę iki standumo.
- Dedame cukrų ir toliau lėtai plakame, kol cukrus ištirps.
- Tuomet dedame maskarponę ir toliau lėtai plakame, kol turėsime vientisą masę.
- Galiausiai tą patį padarome su tirpintu šokoladu.
- Pilame gautą masę į kepimo indą ant sausainių ir viską tolygiai paskirstome.
- Dedame į šaldytuvą ir paliekame bent 2 valandoms, o geriausiai per naktį.
- Papuošimui viršų galima aptarkuoti juoduoju šokoladu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą