Skumbrė – dažnai mūsų visų neįvertinta žuvis. Mes įpratę ją valgyti rūkytą, tačiau pakankamai retai renkamės pasigaminti kažką iš šviežios šios žuvies. Tai pakankamai pigi žuvis, kurią rasite beveik bet kurioje parduotuvėje. Pasigaminti ją yra tikrai paprastai, o skonis tikrai vertas jūsų sugaišto laiko. Šį kartą norime pasidalinti orkaitėje keptos visos skumbrės receptu.
Orkaitėje keptai skumbrei reikės
- 1 vnt. visos skumbrės (išskrostos)
- Čiobrelio, rozmarino ar kitų mėgstamų žolelių
- Citrinos
- Druskos
- Pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Supjaustome citriną griežinėliais per pusę.
- Ištepame žuvį alyvuogių aliejumi.
- Iš abiejų žuvies pusių padarome 3-4 gilias įstrižas įpjovas.
- Įtriname žuvį druska bei pipirais iš visų pusių. Nepamirštame tarpelių įpjovose ir žuvies viduje.
- Į kiekvieną įpjovą įkišame po citrinos gabaliuką kartu su trupučiu žolelių. Taip padarome su visomis įpjovomis.
- Taip pat žolelių ir citrinos įdedame ir į žuvies vidų.
- Dedame žuvį į kepimo skardą.
- Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir dedame žuvį.
- Kepame apie 20-25 minutes.
- Patiekiame su mėgstamu garnyru.
- Skanaus!
Parašykite komentarą