• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

2020-03-16 by Kulinarė Palikti komentarą

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Miegas svarbus ne tik poilsiui bei jėgų atstatymui, bet ir jūsų sveikatai. Kokybiškas miegas gali sumažinti riziką išsivystyti kai kurioms lėtinėms ligoms, pagerinti jūsų smegenų ir virškinimo darbą bei sustiprinti imuninę sistemą.

Yra daugybė metodų, kaip pagerinti miego kokybę ir vienas jų – tai tam tikri pakeitimai jūsų mityboje. Tam tikros cheminės medžiagos organizme prisideda prie miego kokybės ir jų pasisavinimas su maistu gali būti viena pagrindinių priežasčių ilgam ir kokybiškam miegui.

Taigi, pateikiame 7 pagrindinius maisto produktus, kuriuos patartina įtraukti į jūsų racioną ir natūraliais būdais pagerinti savo poilsį bei tinkamai atstatyti jėgas.

Migdolai

Migdolai turi didelį kiekį melatonino, kuris padeda reguliuoti miego ciklus. Riešutuose esantis magnis bei kalcis atpalaiduoja raumenis ir pagerina miego kokybę. Migdolai taip pat gali būti ir vienas sveikiausių jūsų vakaro užkandžių, kadangi juose yra daug sočiųjų riebalų ir labai mažai cukraus.

Šiltas pienas

Kai kuriems šiltas pienas gali asocijuotis su vaikyste ir jau psichologiškai nuteikti geram miegui. Tačiau pienas savyje dar turi ir 4 svarbias medžiagas, reikalingas kokybiškam miegui: tripofaną, kalcį, vitaminą D bei melatoniną. Todėl kaip ir arbata, puodelis šilto pieno prieš miegą gali tapti labai atpalaiduojančiu ritualu kiekvieną vakarą.

Kivis

Vienas atliktas tyrimas parodė, kad valgant po 2 kivius prieš miegą, dalyviai per 4 savaites labai pastebimai pagerino savo miego trukmę, jo kokybę bei laiką, per kurį pavykdavo užmigti. Taip yra todėl, kad kivio vaisius turi daugybę naudingų medžiagų, kurios prisideda prie jūsų miego. Todėl 2 vaisiai, likus valandai iki miego, gali stipriai įtakoti jūsų poilsį.

Ramunėlių arbata

Ramunėlių arbata jau nuo seno naudojama kaip raminamojo pobūdžio priemonė. Šios žolelės dar liaudies medicinoje buvo kaip vaistas nuo nemigos. Nors įvairūs tyrimai rodo, kad ramunėlės daug mažiau prisideda prie miego kokybės nei kiti maisto produktai, tačiau 1 puodelis kas vakarą gali būti labai atpalaiduojantis ritualas, padedantis greičiau užmigti.

Vyšnios

Vyšnios yra turtingos 4 svarbiais elementais miegui: melatoninu, tripofanu, kaliu bei seratoninu. Tai gali būti labai naudingas užkandis prieš miegą, kadangi jose dar yra ir skaidulų, vitamino C bei vitamino E.

Tyrimai parodė, kad vyšnios taip pat mažina uždegimų tikimybę, normalizuoja kraujospūdį bei gali sumažinti raumenų skausmus po intensyvios treniruotės.

Riebi žuvis

Žuvis yra puikus vitamino D bei omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris padeda reguliuoti seratoniną jūsų organizme. 2014 metais buvo atliktas tyrimas, kurio metu dalyviai pusę metų 3 kartus per savaitę suvalgydavo po 300g atlantinės lašišos. Rezultatai parodė, kad šie dalyviai ženkliai pagerino laiką per kurį pavykdavo užmigti bei savijautą dienos metu, lyginant su tais, kurie kasdien valgė tik vištieną, jautieną ir kiaulieną.

Kryžiažiedžių arbata

Kryžiažiedės yra turtingos įvairiomis savo savybėmis: mažina uždegimų tikimybę, stiprina imuninę sistemą, sumažina širdies ligų riziką. Taip pat, įvairūs tyrimai parodė, kad kryžiažiedės padeda kovoti su nerimu bei stresu, todėl šios žolelių raminamosios savybės gali labai ženkliai prisidėti prie jūsų miego kokybės. Puodelis šios arbatos prieš miegą padės nusiraminti bei atsipalaiduoti bei daug lengviau užmigti.

Kaip matome, norint pagerinti miego kokybę, nebūtina drastiškai keisti mitybos įpročių. Viskas ko reikia, tai į savo kasdienį mitybos racioną įtraukti keletą maisto produktų ir jūsų poilsis gali ženkliai pagerėti. O pabaigai pateikiame keletą maisto produktų, kurių reikėtų vengti prieš pat miegą:

  • maisto produktų bei gėrimų, kurie turi kofeino
  • aštraus maisto
  • alkoholio
  • riebaus maisto
  • maisto, turinčio daug baltymų
  • vandeningų produktų (arbūzų, salierų ir pan.)
  • sunkaus kaloringo maisto

Kategorijos:Blogas

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Sultingi vištienos ketvirčiai su daržovėmis
Sekantis įrašas: Kokosiniai varškėčiai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt