Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Vandens – 1500ml
- Lauro lapų – 3vnt.
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 150g
- Svogūnų – 1vnt.
- Raugintų kopūstų – 1000g
Gaminimas
- Į puodą sudedame raugintus kopūstus, užpilame vandeniu, sudedame lauro lapus, beriame truputį pipirų bei druskos ir uždengę puodą, ant vidutinės ugnies troškiname kopūstus 45 minutes.
- Įkaitiname keptuvę ir sudedame smulkintą kiaulienos šoninę.
- Kepame spirgučius apie 3 minutes ir tada sudedame smulkintus svogūnus.
- Kepame spirgučius su svogūnais dar porą minučių ir tada sudedame juos į puodą su kopūstais. Išmaišome, uždengiame ir troškiname dar 15 minučių.
- Nupilame nuo kopūstų sultinį (paliekame tik ant dugno) ir atidengę dar 10 minučių troškiname, kol nelieka nei kiek sultinio.
- Troškinti kopūstai puikus garnyras prie rūkytų dešrelių, šonkauliukų ar kiaulienos mėsos.
Parašykite komentarą