Ingridientai
- 5 virtos morkos
- 4 didelės virtos bulvės
- 5 virti kiaušiniai
- 3 svogūnai
- 2 skardinė tuno aliejuje
- majonezas
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka.
Svogūną labai smulkiai sukapojame.
Tuną truputį nusausiname.
Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną sluoksnį tuno ir pabarstome kiaušiniu. Ir vėl iš naujo. Sluoksnius galima daryti ir storesnius. Jei tunas labai drėgnas – majonezo nereiktų daug dėti – bus per riebu. Druska ir pipirai barstomi pagal skonį.
Prieš patiekiant šią mišrainę reiktų, kad bent 12 valandų pastovėtų šaldytuve.
Labai skanus patiekalas šventiniam stalui.
Aušra
Gaminausi “sluoksniuota tuno misraine”, labai patiko ir man, ir vyrui. Tokia gaivi. Aciu uz recepta.