Nesudėtingas, bet labai skanus patiekalas, kuris paįvairins Jūsų savaitgalinius pusryčius.
Patiekalui reikės
- 3 kiaušinių
- 1/2 valg. š. sviesto
- pieno
- druskos
- pipirų
- rūkytos arba sūdytos lašišos
- tepamo varškės sūrio su česnakais
- čiabatos
- vyšninių pomidoriukų
- gražgarsčių
Gaminimas
- Išplakame kiaušinį su trupučiu pieno, druska bei pipirais. Plakame, kol paviršiuje pradės matytis burbuliukai.
- Dedame nedidelį puodą ant labai silpnos ugnies ir ištirpiname sviestą.
- Pilame kiaušinio plakinį ir pradedame maišyti. Svarbu, kad kaitra būtų kuo silpnesnė ir kiaušinis nepradėtų kepti.
- Maišome nuolat plakimo šluotele, kol kiaušinis pradės stingti. Galiausiai turėtumėte gauti varškės tekstūros kiaušinį.
- Nuimame nuo ugnies ir atidedame į šoną, kol paruošime kitas patiekalo dalis.
- Čiabatą supjaustome riekelėmis ir paskrudiname.
- Tepame varškės sūrį.
- Dedame šauktą kiaušinio.
- Ant viršaus dedame lašišos gabalėlį, per pusę perpjautą pomidoriuką ir keletą gražgarsčių lapelių. Taip padarome visus sumušinukus.
- Skanaus!
Parašykite komentarą