Paprastas ir gana greitas būdas iškepti tobulą vištą. Jokių marinatų ar daugybės ingredientų, tik žolelės, druska ir pipirai. Višta bus sultinga ir su traškia odele. Būtinai išbandykite.
Keptai vištai reikės
- 1.5kg vištos
- 2 vnt. svogūnų
- 2 vnt. morkų
- 2 vnt. saliero kotų
- 1 vnt. česnako galvos
- 1 citrinos
- Įvairių žolelių (čiobrelio, rozmarino, lauro lapų, šalavijų ir pan)
- Sviesto
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Pipirų
Gaminimas
- Jei Jūsų višta buvo šaldytuve, ištraukiame ją ir paliekame pailsėti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
- Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
- Susmulkiname visas žoleles. Dedame į dubenėlį, pagardiname druska bei pipirais, apšlakstome aliejumi ir gerai išmaišome.
- Atsargiai pirštu atskiriame vištos odelę nuo krūtinėlės ir padarome kišenelės. Jei reikia naudokite mentelę, tik neįplėškite odelės. Kišenėles padarome abiejose krūtinėlės pusėse.
- Imame dalį žolelių ir sukišame į kišenėles.
- Imame po šauktą sviesto ir taip pat kišame į kišenėles prie žolelių.
- Likusiomis žolelėmis įtriname vištieną iš išorės.
- Imame citriną ir peiliu į ją įduriame. Kišame į vištos pilvą.
- Galiausiai surišame kojeles.
- Skardoje išdėkliojame į keletą dalių perpjautą svogūną, salierą, morkas bei česnako skilteles.
- Ant daržovių uždedame vištą ir dedame į orkaitę.
- Kepame 1 valandą.
- Iškepusią vištą perkeliame į didelę lėkštę.
- Keptas daržoves patiekiame su vista arba galima pagaminti padažą. Į daržoves pilame vištienos sultinio ir truputį pakaitiname. Sutriname turinį blenderiu, dedame truputį miltų, pagardiname prieskoniais ir paverdame, kol padažas sutirštės
- Skanaus!
Parašykite komentarą