Arroz con Pollo – tai klasikinis Lotynų Amerikos patiekalas gaminamas iš ryžių, vištienos, daržovių ir prieskonių. Patiekalas pagaminamas labai nesudėtingai, viskas daroma viename puode, o rezultatas – nuostabus! Būtinai pabandykite.
Ryžiams su vištiena reikės
- 500g vištienos šlaunelių mėsos arba krūtinėlės
- 1.5 arb. š. druskos
- 0.25 arb. š. juodųjų pipirų
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- 2 arb. š. česnakų miltelių
- 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1-2 vnt. svogūno
- 1 vnt. žaliosios paprikos
- 1vnt. raudonos paprikos
- 4-6 česnako skiltelės
- 0.25 puod. svogūnų laiškų
- 1.5 puod. ryžių
- 3 puod. vištienos sultinio
- 0.25 puod. pomidorų padažo
- 2 puod. šaldytų daržovių mišinio (gali būti morkos, žirneliai, kukurūzai ir pan)
Prieskonių mišiniui reikės
- 1.5 arb. š. druskos
- 0.25 arb. š. pipirų
- 0.5 arb. š. kumino
- 0.5 arb. š. saldžiosios paprikos
- 0.25 maltos ciberžolės
- žiupsnelio šafrano (nebūtina)
Gaminimas
- Supjaustome vištieną gabaliukais ir sumaišome su druska, pipirais, saldžiąja paprika bei česnako milteliais. Atidedame į šoną.
- Įkaitiname didelę keptuvę su 3 šaukštais aliejaus.
- Dedame vištieną ir truputį apskrudiname (8-10 minučių). Dedame atgal į lėkštę ir atidedame vėl į šoną.
- Į tą pačią keptuvę supilame likusį aliejų ir dedame smulkintą svogūną bei paprikas. Pakepame apie 3 minutes.
- Dedame smulkintą česnaką bei svogūnų laiškus ir dar minutę pakepiname.
- Tada suberiame ryžius ir 2-3 minutes taip pat paskrudiname nuolatos maišydami.
- Pilame vištienos sultinį ir pomidorų padažą bei suberiame prieskonių mišinį. Viską gerai išmaišome.
- Tada sudedame vištieną, šaldytas daržoves ir viską dar kartą išmaišome, kad produktai pasiskirstytų tolygiai. Ir paliekame kepti apie 5-8 minutes, kad dalis skysčių išgaruotų.
- Tuomet uždengiame keptuvę, sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus išvirę.
- Patiekiant apiberiame šviežia kalendra.
- Skanaus!
Parašykite komentarą