Gardžių ir lengvai pagaminamų blynų receptas. Blynai bus purūs ir minkšti – tokie kaip vaikystėje pas močiutę. Pagardinkite uogiene, grietine ar klevų sirupu. Tobulas pasirinkimas savaitgalio pusryčiams.
Blynams reikės
- 200g miltų
- 250ml pieno
- 2 kiaušinių
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2-3 valg. š. cukraus
- 30g tirpinto sviesto
- druskos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
- 1 arb. š. cinamono (nebūtina)
Gaminimas
- Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi.
- Pilame pieną ir vėl išplakame.
- Kitame inde sumaišome sausus produktus.
- Pilame pieno bei kiaušinių masę ir išmaišome iki vientisos masės.
- Toliau įmaišome ištirpintą bei atvėsintą sviestą bei vanilės ekstraktą.
- Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejumi ar sviestu. Jei keptuvė nesvylanti, riebalų galima visai nenaudoti.
- Dedame į keptuvę po vieną šaukštą tešlos ir apkepame iš abiejų pusių.
- Iškepus, atidedame šiltai ir ruošiame naują porciją kepimui.
- Patiekiame su uogiene, vaisiais, sirupu ar kitu mėgstamu pagardu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą