Kalakutienos kepsniams rekės
- 1 kiaušinio
- 500g kalakutienos
- 100g džiūvesėlių
- 1 šaukšt. paprikos prieskonių
- 1 šaukš. aliejaus kepimui
Bulvių virtinukams reikės
- 800g bulvių
- 160g miltų
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio druskos
Morkų padažui reikės
- 2 morkų
- 200g cukinijų
- 200g riebesnio jogurto ar grietinės
- 1 arb. š. paprikos prieskonių
- 1 valg. š. aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- Nulupti bulves ir išvirti.
- Atvėsusias sutrinti ir sumaišyti su kiaušiniu, miltais, druska.
- Tuomet iš tešlos daryti mažus rutuliukus, su šakute galima įspausti ir gauti gražų raštą.
- Padarytus virtinukus iš tešlos virti verdančiame vandenyje su druska, kol iškils į paviršių – apie keturias minutes.
- Padažui pagaminti reikia morkas ir cukinijas supjaustyti ir pakepti keptuvėje su prieskoniais, kol suminkštės.
- Tuomet pusę jų išimti ir dubenėlyje sutrinti blenderiu kartu su jogurtu.
- Šį sutrintą padažą sumaišyti su likusiomis daržovėmis, jog padažas būtų su daržovių gabaliukais. Taip pat į padažą įmaišyti bulvių virtinukus.
- Kalakutieną sumušti, jog būtų plonesni kepsniukai.
- Kiaušinį suplakti ir kalakutieną pamirkyti kiaušinio plakinyje.
- Kitame dubenyje sumaišyti džiūvesėlius su prieskoniais ir kalakutieną išėmus iš kiaušinio plakinio – padengti džiūvesėlių ir prieskonių mišinyje.
- Kepti keptuvėje iš abiejų pusių su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus, o vidus bus iškepęs.
- Višką patiekti kartu – bulvių virtinukus su padažu ir daržovėmis bei kepsniu. Dar galite papuošti žalumynais.
- Skanaus!
Parašykite komentarą