• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Sviesto ir grietinės padažas

2010-05-25 by Kulinarė 8 komentarai

Sviesto ir grietinės padažas

Ingridientai

  • Druskos – 0.2 arbatinio šauktštelio
  • Grietinės (30%) – 3 šaukštai
  • Česnako skiltelių – 1vnt.
  • Sviesto – 4 šaukštai

Gaminimas

  1. Sviestą išlydome ir į jį sudedame grietinę bei įberiame druskos. Kaitiname ant silpnos ugnies iki virimo temperatūros.
  2. Jei naudojame česnaką, tai jį susmulkintą dedame tik pradėjus lydyti sviestą.

Kategorijos:Įvairūs padažai, Padažai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, grietinė, padažas, sviestas

 

Panašūs receptai

Lengvas pomidorų padažas picai
Lengvas pomidorų padažas picai
Totoriškas majonezo padažas
Totoriškas majonezo padažas
Tradicinis majonezas
Tradicinis majonezas

Previous Post: « Kepti jelapeno pipirai
Sekantis įrašas: Keptas sumuštinis su kiaulienos šonine »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Virtų bulvių ir kalafiorų blyneliai | KULINARE.LT parašė:
    2020-03-24 20:59

    […] Puode užverdame 1l pasūdyto vandens ir į jį sudedame smulkintą kalafiorą, kurį 3 minutes verdame. Išvirtą kalafiorą nusausiname ir sumalame kartu su virtomis bulvėms. Sudedame miltus, krakmolą, kiaušinius, beriame druskos ir pipirų ir rankomis viską išminkome. Įkaitiname keptuvę su 2-3 šaukštais aliejaus. Drėgnomis rankomis suformuojame blynelius ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių kol švelniai apskrunda (kepimo laikas priklauso nuo blynelių storumo). Virtų bulvių ir kalafiorų blynelius patiekiame šiltus su sviesto ir grietinės padažu. […]

    Atsakyti
  2. Žemaičių blynai su varške | KULINARE.LT parašė:
    2020-03-25 08:18

    […] Žemaičių blynus su varške patiekiame su grietine ar sviestiniu padažu. […]

    Atsakyti
  3. Keptos dešrelės su šparagais perrištos šonine | KULINARE.LT parašė:
    2020-04-29 13:24

    […] kepti dešreles. Keptas dešreles su šparagais patiekiame šiltas su virtomis bulvėmis bei sviesto ir grietinės padažu užpiltu ant […]

    Atsakyti
  4. Kopūstų maltiniai | KULINARE.LT parašė:
    2020-04-29 13:36

    […] Maltinius patiekiame šiltus su sviesto ir grietinės padažu. […]

    Atsakyti
  5. Virtinukai su špinatais ir sūriu | KULINARE.LT parašė:
    2020-04-30 12:26

    […] Dubenyje sumaišome miltus, kiaušinį bei vandenį. Rankomis išminkome tešlą (jei tešla per kieta, tai pilame dar truputį vandens, jei per minkšta, tai beriame miltų). Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3 minutes. Špinatus supjaustome, sudedame į keptuvę su svogūnu ir kepame 2 minutes. Apkeptas daržoves truputį atvėsiname. Bulves sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su keptais špinatais ir svogūnais. Į įdarą beriame druskos ir pipirų ir sudedame tarkuotą fermentinį sūrį Paruoštą virtinukų tešlą iškočiojame 0,3 storio ir puodeliu išspaudžiame apvalias formeles. Per vidurį kiekvieno tešlos „blynelio“ dedame po 1-2 šaukštelius špinatų įdaro. Virtinukų kraštelius užspaudžiame, kad neatliptų verdant. Užverdame puodą su pasūdytu vandeniu ir sudedame virtinukus, kuriuos verdame 7-10 minučių (priklausomai nuo dydžio). Išvirtus virtinukus su špinatais ir sūriu dedame į lėkštę ir paskaninę sviesto ir grietinės padažu patiekiame. […]

    Atsakyti
  6. Špinatais įdaryti vištienos kukuliai | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-18 14:56

    […] Vištienos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, kiaušiniu, džiūvėsiais, žiupsniu druskos ir pipirų. Špinatus suplauname ir supjaustome. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame vos porą minučių. Truputį suminkštėjus porui sudedame špinatus, kuriuos kepame dar 5 minutes. Iškeptas daržoves sudedame į dubenį ir atvėsiname. Atvėsus špinatams ir porui į dubenį sutarkuojame fermentinį sūrį ir viską išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejumi. Imame saują vištienos faršo ir rankose suformuojame nedidelį blynelį, į kurio vidurį dedame špinatų ir sūrio įdaro. Sandariai užspaudžiame kukulių kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Sudedame kukulius į skardą ir kepame orkaitėje 30-40 minučių. Špinatais įdaryti vištienos kukulius patiekiame šiltus su sviesto padažu. […]

    Atsakyti
  7. Virtų bulvių kukuliai | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-19 13:49

    […] Patiekti su spirgučiais arba sviesto ir grietinės padažu. […]

    Atsakyti
  8. Perlinių kruopų kotletukai su daržovėmis | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-21 14:17

    […] Kruopas pamerkiame vandyje ir palaikome per naktį. Išverdame ir gerai nusausiname. Morka nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Svogūną bei česnakus nulupame ir susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir sudedame morkas su svogūnū ir česnaku. Kepame ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes. Sudedame mėsos faršą ir ant silpnos ugnies kepame dar 5 minutes dažnai maišydami. Beriame druskos ir pipirų. Iškepatas daržoves su faršu nuimame nuo ugnies ir atvėsiname. Perlines kruopas dubenyje sumaišome su plaktais kiaušiniais, manų kruopomis, džiūvėsiais, sudedame keptą faršą su daržovėmis. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir iš paruoštos tešlos kepame kotletukus-blynelius. Perlinių kruopų kotletukaius su daržovėmis patiekiame su grietine ar sviesto padažo. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt