Ingridientai
- 500g vištienos faršo
- 3 skiltelės česnako
- 400g špinatų
- 150g fermentinio sūrio
- 1 kiaušinis
- 150g džiūvėsių
- 1 mažas poras
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, kiaušiniu, džiūvėsiais, žiupsniu druskos ir pipirų.
Špinatus suplauname ir supjaustome.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame vos porą minučių. Truputį suminkštėjus porui sudedame špinatus, kuriuos kepame dar 5 minutes. Iškeptas daržoves sudedame į dubenį ir atvėsiname.
Atvėsus špinatams ir porui į dubenį sutarkuojame fermentinį sūrį ir viską išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo skardą ištepame aliejumi.
Imame saują vištienos faršo ir rankose suformuojame nedidelį blynelį, į kurio vidurį dedame špinatų ir sūrio įdaro. Sandariai užspaudžiame kukulių kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Sudedame kukulius į skardą ir kepame orkaitėje 30-40 minučių.
Špinatais įdaryti vištienos kukulius patiekiame šiltus su sviesto padažu.
Parašykite komentarą