Ingridientai
- 2kg nuluptų bulvių
- bulvių krakmolo
- 4 kiaušinių
- druskos
Gaminimas
- Bulves supjaustyti, išvirti įberti druskos ir sutrinti.
- Atskirame puode užvirti vandens, kukuliams virti.
- 1/4 bulvių masės atidėti, į likusias bulves dėti 3-4 saujas krakmolo ir išminkyti. Sudėti atgal likusias trintas bulves, sudėti visus kiaušinius ir dar kartą išminkyti. Jei tešla kimba prie rankų, dedame dar krakmolo ir vėl minkome.
- Kai jau tešla nebelips prie rankų, pradedame formuoti kukuliukus iš bulvinės tešlos ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame apie 5-8 minutes, tol kol kukuliukai iškils į viršų.
- Patiekti su spirgučiais arba sviesto ir grietinės padažu.
Parašykite komentarą