• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Actas

2011-02-28 by Kulinarė Palikti komentarą

Actas − acto rūgšties tirpalas vandenyje. Kulinarijoje naudojamas marinatams, padažų gamyboje, salotoms, sriuboms.
Actas gaminimas iš obuolių, vynuogių, spirito ir kt. Neretai actas aromatizuojamas įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, tokiomis kaip peletrūnas, bazilikas, čili pipirai, nasturtos, juodųjų serbentų lapais, mėtomis ir t.t.
Actas vartojamas ne tik virtuvėje, bet ir kaip gydomoji priemonė.
Naminio obuolių acto gaminimas: 1kg obuolių sutarkuojame smulkiausia trintuve ir praskiedžiami 1,25l virinto vandens. Beriame 125g cukraus ir 25g džiovintos ruginės duonos. Uždengiame indą (stiklinį) su obuolių tyre ir laikome 10 dienų, per dieną bent du kartus pamaišydami mediniu šaukštu.
Po 10 dienų tyrę perkošiame, t.y. išspaudžiame parūgusias sultis ir jas supilame į stiklinį indą su ilgu kakleliu (didelės talpos stiklinį butelį) ir viršų uždengiame marle. Rauginame sultis apie 2 mėnesius. Po 2 mėnesių actą perkošiame ir supilstome į mažesnius buteliukus, kuriuos užsandariname ir laikome sausoje tamsioje vietoje ar šaldytuve.

Kategorijos:Blogas Tagged With: actas, obuolių actas

 

Panašūs receptai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę
Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę
Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“
Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Previous Post: « Jautienos sriuba su kalendra ir perlinėmis kruopomis
Sekantis įrašas: Aviena, troškinta raudoname vyne »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt