
Ingridientai
- 700g avienos
- 4 svogūnai
- 350ml raudono sauso vyno
- 2 raudonos paprikos
- 1 a.š. kumino (tinka ir kmynai)
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Avieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į stiklinį kepimo indą. Beriame kuminą, druskos bei pipirų ir uždengę dedame į orkaitę, kur troškiname mėsą apie 35 minutes.
Svogūnus nulupame ir supjaustome į keturias dalis. Paprikas supjaustome stambiais gabalais. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir pakepiname daržoves. Kepiname ant stiprios ugnies apie 4 minutes, dažnai maišydami. Iškeptas daržoves dedame į stiklinį kepimo indą kartu su mėsa ir uždengę troškiname dar apie 35 minutes. (jei labai daug vyno nugaruoja, pilame truputį vandens).
Avieną, troškintą raudoname vyne, patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą