Ingridientai
- 700g avienos
- 6 bulvės
- 50g rozmarino (gali būt džiovintos šakelės)
- 2 v.š. sviesto
- 400ml vandens
- 4 svogūnai
- druska ir pipirai
Gaminimas
Avienos mėsą supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą. Užpilame mėsą vandeniu, beriame truputį druskos ir ant vidutinės ugnies verdame apie 40 minučių.
Svogūnus ir bulves nulupame ir pjauname į keturias dalis. Supjaustytas daržoves dedame ant mėsos, užpilame dar vandens (tiek kad viską apsemtų), dedame rozmarino šakeles, beriame dar 0,5 a.š. druskos bei 0,25 a.š. pipirų ir uždengę puodą troškiname viską apie 45 minutes.
Visiškai suminkštėjus mėsai ir daržovėms į puodą sudedame sviestą, išmaišome troškinį ir po 5 minučių nuimame nuo ugnies.
Troškintą avieną su rozmarinais ir bulvėmis patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą