Ingridientai
- 700g avienos
- 1 svogūnas
- 6 pomidorai
- 30 kalendros lapelių
- 2 v.š. sviesto
- 50ml raudono vyno (nebūtina)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Avieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame 0,5l vandens ir verdame mėsą apie 35 minutes.
Atskirame puode užverdame 1l vandens ir užpilame ant pomidorų, kad nusiluptų odelė (palaikome karštame vandenyje apie 3 minutes).
Suminkštėjus mėsai nupilame vandenį (geriausia tai daryti su koštuvu, kad puodas liktų tuščias).
Į puodo dugną dedame sviestą, smulkintą svogūną, nepjaustytus nuluptus pomidorus, pabarstome smulkintos kalendros, beriame druskos ir pipirų (druskos nereiktų pagailėti) bei ant viršaus apvirtą avieną. Viską užpilame 150ml vandens, raudonu vynu ir uždengę, ant vidutinės ugnies troškiname apie 45 minutes.
Su pomidorais troškintą avieną patiekiame šiltą su ryžių ar bulvių garnyru.
Parašykite komentarą