Ingridientai
*350g jautienos
*150g perlinių kruopų
*150g kalendros
*1,2l sultinio
*1 v.š. sviesto
*1 v.š. miltų
*4 skiltelės česnako
*druska ir pipirai
Gaminimas
Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu. Verdame mėsą 15 minučių ir tada suberiame perplautas perlines kruopas, 1 a.š. druskos ir 0,25 a.š. pipirų. Verdame kruopas su mėsa 40 minučių (čia visas likęs sriubos gaminimo laikas)
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą česnaką. Po minutės beriame miltus, gerai išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Pakeptus miltus su sviestu dedame į puodą su sriubą. Sudedame beveik visą smulkintą kalendrą ir baigiame virti.
Parašykite komentarą