
Ingridientai
- 250g arborio ryžių
- 2 avokadai
- 1 svogūnas
- 200ml balto vyno
- 700ml sultinio
- 50g parmezano sūrio
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 5 minutes. Suminkštėjus svogūnui sudedame į keptuvę ryžius ir kepame dar 3 minutes. Pilame vyną ir ant vidutinės ugnies troškiname ryžius kol nugaruoja pusė vyno. Pilame 400ml sultinio ir dar troškiname 20 minučių.
Avokadus nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Išvirus ryžiams supilame likusį sultinį, beriame druskos ir pipirų, sudedame avokadą, beriame tarkuotą parmezano sūrį, truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir po dviejų minučių nuimame nuo ugnies.
Avokadų risoto patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą