
Ingridientai
- 700g jautienos faršo
- 2 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- 70g džiūvėsių
- 1 v.š. majonezo
- 1kg pomidorų
- 2 svogūnai
- 200ml sultinio/vandens
- 1 raudonas čili pipiras
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. cukraus
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, majonezu, smulkintu česnaku, džiūvėsiais ir trupučiu druskos bei pipirų.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame suformuotus kotletus, kuriuos kepame keletą minučių iš abiejų pusių kol kotletai švelniai apskrunda.
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę (plikyti ir lupti odą yra nebūtina) ir supjaustome riekelėmis. Sudedame pomidorus į troškinimo puodą, beriame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą čili pipirą.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 v.š. aliejaus sudedame smulkintą svogūną ir kepame jį ant silpnos ugnies apie 15 minučių (tik neapskrudinti). Iškeptus svogūnus sudedame į puodą su pomidorais. Pilame į puodą dar 3 šaukštus aliejaus ir ant stiprios ugnies troškiname daržoves apie 5-7 minutes. Kai išsiskiria pomidorų sultys, viską užpilame sultiniu, beriame cukrų, citrinų sultis ir išmaišome. Sudedame iškeptus kotletus į puodą, uždengiame ir ant silnos ugnies troškiname apie 30 minučių.
Su pomidorais troškintus kotletus patiekiame šiltus su bulvių ar makaronų garnyru.
Parašykite komentarą