Reikės:
- 140g miltų
- 50g kakavos
- 1 1/2 arb. šaukštelis kepimo miltelių
- 1/4 arb. šaukštelis valgomosios sodos
- Žiupsnelio druskos
- 120g cukraus
- 100g smulkinto juodo šokolado
- 1 kiaušinio
- 55g sviesto
- 1/2 puodelio pasukų
Gaminimo eiga:
- Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų.
- Sudedame šokolado gabalėlius ir išmaišome, kad pasidengtų miltais. Tai padės šokoladui nenusėsti į keksiukų dugną.
- Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinį. Supilame į miltų mišinį ir išmaišome.
- Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje.
- Sviestą ir pasukas supilame į miltus ir maišome iki kol tešla bus vientisa.
- Tešla turi būti tiršta. Jei ji per kieta maišyti, įpilame dar pasukų.
- Dedame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome maždaug 3/4 formelės.
- Kepame keksiukus iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol įsmeigtas dantų krapštukas neaplips tešla.
- Iškeptus keksiukus atvėsiname ant grotelių.
- Tešlą galima pasiruošti iš vakaro ir laikyti per naktį šaldytuve.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą