Ingridientai
- Sviesto – 5 šaukštai
- Kiaušinių – 1vnt
- Sūrio (Mozzarella) – 90g
- Baziliko – 3vnt
- Pieno – 3 šaukštai
- Druskos – 0.1 arbatinio šaukštelio
- Pomidorų – 0.2vnt
- Sumuštinių duonos (batono) – 2vnt
- Juodųjų pipirų (maltų) – 0.1 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinių – 2vnt
- Sūrio (Mozzarella) – 120g
- Baziliko – 6vnt
Gaminimas
- Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu, druska bei pipirais.
- Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpiname 1 valg. š. sviesto ir supilame kiaušinius.
- Imame medinę mentelę ir po truputį kiaušinį stumiame į centrą, kad susiformuotu varškytė, o skystoji dalis sutekėtų į kraštus. Tai kartojame, kol keptuvėje nebeliks skysčių.
- Atidedame kiaušinienę į šoną ir išsivalome keptuvę.
- Likusiu sviestu aptepame duonos riekes iš vienos pusės.
- Dedame po vieną reikę sviestu žemyn į įkaitintą keptuvę.
- Po lygiai paskirstome kiaušinienę, dedame sūrio, pomidorą ir baziliką. Uždengiame likusiomis duonos riekėmis taip, kad sviestu aptepta dalis būtų viršuje.
- Leidžiame vienai pusei apskrusti, tuomet apverčiame ir taip pat apskrudiname kitą pusę, kol sūris išsilydo. Patiekiame.
- Skanaus!
Parašykite komentarą