
Minkšti, švelnūs ir lengvai pagaminami. Šiuos cepelinus privaloma paragauti! Jei ieškote vegetariško versijos, būtinai paragaukite tokius pat cepelinus su varške.
Cepelinams reikės
- 1kg bulvių
- 1 kiaušinio
- 100g krakmolo
- Druskos
Mėsos įdarui reikės
- 300g jautienos arba kiaulienos faršo
- 100g rūkytos šoninės
- 1 svogūno
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Išverdame bulves su lupenomis ir paliekame jas, kad atvėstų.
- Atvėsusias nulupame ir sutriname kaip bulvių košę.
- Dedame kiaušinį, druskos bei krakmolą ir viską gerai išminkome.
- Keptuvėje apkepiname smulkintą svogūną.
- Dedame faršą, smulkintą šoninę ir viską apkepame.
- Jei reikia, pagardiname druska bei pipirais.
- Iš tešlos formuojame delno dydžio paplotėlius.
- Dedame įdaro ir suformuojame cepeliną. Jei limpa prie rankų, sudrėkinkite jas šiek tiek vandeniu.
- Pavoliojame suformuotą cepeliną krakmole ir atsidedame į šoną.
- Užverdame puode vandenį su druska.
- Kad cepelinai neištižtų, prieš užverdant vandenį, galite dar įdėti 1 šaukštą šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo.
- Dedame atsargiai po vieną cepeliną ir verdame.
- Cepelinams iškilus į paviršių, paverdame dar 5-8 minutes ir išimame.
- Skanaus!
[…] Taip pat būtinai išbandykite ir virtų bulvių cepelinų variantą su mėsa. […]